مضرات و خواص درمانی آلو خشک چیست + طرز تهیه آلو بخارا
مضرات و خواص درمانی آلو خشک چیست + طرز تهیه آلو بخارا
آلو خشک
چیست ، خواص آلو خشک چیست ، خواص درمانی آلو خشک چیست ، مضرات و خواص آلو
خشک چیست ، خواص آلو چیست ، خواص آلو خشک ، طرز تهیه آلو خشک
در این مطلب از سایت جسارت به خواص آلو خشک می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد
آلو خشک چیست
آلو خشک سرشار از عنصر بور کمیاب است که به همراه کلسیم و ویتامین D موجود در آن از استخوان ها محافظت کرده و مانع از بروز پوکی استخوان می شود.
مصرف 50 گرم آلوخشک 100 درصد نیاز روزانه به بور را تامین می کند.
آلو خشک علاوه بر این که به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود در ترکیب بسیاری از غذاهای ترش و شیرین نیز کاربرد دارد.
آلوخشک با وجود تمام فوایدی که دارد در صورت زیاده روی در مصرف آن مشکل زا خواهد شد.
آلوخشک یک میوه فوق العاده مفید و انتخاب اول افرادی است که دچار یبوست شده اند.
آب آلو نیز برای درمان مشکل دفع نوزادان و کودکان کم سن و سال استفاده می شود و البته برای افراد بزرگسال نیز موثر خواهد بود.
آلو خشک همان طور که از اسمش پیداست از خشک کردن آلو به دست می آید و یکی از میوه های خشک پرمصرف محسوب می شود.
این میوه خشک علاوه بر این که به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود در ترکیب بسیاری از غذاهای ترش و شیرین نیز کاربرد دارد.
آلوخشک با وجود تمام فوایدی که دارد در صورت زیاده روی در مصرف آن مشکل زا خواهد شد.
خواص آلو خشک چیست
آلوخشک حاوی میزان زیادی آکریل آمید است که یک ماده سرطان زا و نوروتوکسین (سم عصبی) محسوب می شود.
آکریل آمید به طور طبیعی در مواد غذایی عادی وجود ندارد.
اما در حین پخته شدن مواد غذایی در حرارت بالای 100 درجه سیلسیوس در آن ها تولید می شود.
آلوخشک به طور ویژه به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود.
با این حال افرادی که از یبوست مداوم رنج می برند نباید به طور کامل به آلوخشک اعتماد کنند.
چون این مسئله ممکن است وابستگی به ملین ایجاد کند
با وجود اینکه برای خشک کردن آلو و تهیه آلوخشک نیازی به چنین حرارت بالایی نیست اما آلوخشک ها همچنان حاوی میزان زیادی آکریل آمید هستند.
بر اساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی، زمانی آکریل آمید نوروتوکسین خواهد شد که به حدود 500 برابر دریافت غذایی روزانه ما باشد.
بنابراین خوردن آلوخشک نسبتاً بی خطر و مطمئن است و مشکلی از نظر دریافت آکریل آمید در حد مسموم کننده آن ایجاد نخواهد کرد.
اما با این حال مشکل سرطان زایی آن مسئله است که ذهن متخصصان را درگیر کرده و
در بررسی های آزمایشگاهی در حیوانات به اثبات رسیده است. بنابراین آلوخشک میل کنید اما به اندازه!
آلوخشک بسیار مفید است و عوارض جانبی آن صرفاً در زمان زیاده روی بروز خواهد کرد.
شما می توانید روزانه یک تا دو عدد آلوخشک را با خیال راحت میل کنید و به خوبی از انرژی و خواص آن بهره مند شوید.
فواید آلو خشک چیست
آلوخشک یک ماده غذایی انرژی زا و فوق العاده است. هر 100 گرم از این میوه خشک حدود 240 کیلوکالری انرژی دارد.
این میزان کالری برای میوه میزان زیادی محسوب می شود. بنابراین برای افرادی که به دنبال لاغری هستند زیاده روی در مصرف این میوه خشک دردسرساز خواهد شد.
البته افراد عادی نیز که همیشه در حال مصرف مواد غذایی پرکالری هستند هم نباید در مصرف این میوه خشک دچار افراط شوند.
چرا که اگر این میزان کالری اضافی دریافتی در طول روز سوزانده نشود به چربی تبدیل شده و چاقی می آورد.
اگر به فکر تناسب اندامتان هستید باید بدانید مصرف کم آلوخشک به دلیل خاصیت سیرکنندگی آن می تواند در چهارچوب یک رژیم غذایی کم کالری و
ورزش به لاغری کمک کند اما مصرف بی رویه آن می تواند برعکس عمل کند و چند کیلو اضافه وزن روی دستتان بماند.
آلو خشک چیست
آلوخشک قند طبیعی زیادی دارد و زیاده روی در مصرف آن می تواند به افزایش قند خون منجر شود.
با این حال این میوه خشک نسبت به میوه های شیرین دیگری مانند موز، هندوانه و سیب و غیره قند کمتری دارد.
آلوخشک همچنین حاوی فیبرهای محلول در آب است. یعنی اینکه تأثیر خیلی زیادی روی قند خون نمی گذارد.
این میوه خشک که شاخص گلیسمی پایینی دارد می توان از آن در کنار مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا استفاده کرد.
بنابراین مصرف کم و معقول آن مشکلی ایجاد نمی کند. اما نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.
آلوخشک حاوی کربوهیدرات ها و قندهای پیچیده است که در لوله گوارش تجزیه می شوند.
بنابراین زمانی که قندها به کولون می رسند باکتری ها شروع به تغذیه از این کربوهیدرات های هضم نشده می کنند. این باکتری ها مسئول ایجاد گاز معده و نفخ هستند.
اگر عاشق آلوخشک هستید اما با خوردن آن دچار مشکلات ذکر شده می شوید می توانید قبل از خوردن مکمل حاوی آنزیم آلفا گالاکتوزیداز مصرف کنید.
چون این آنزیم با شکستن کربوهیدرات های پیچیده قبل از رسیدن به روده باعث کاهش گازهای آن می شود.
برخی از خواص دیگر آلو خشک :
* از پیری پوست جلوگیری می کند *
* ملین است *
* سبب کاهش وزن می شود *
* سرشار از انرژی است *
* سبب کاهش کلسترول خون می شود *
* به هضم غذا کمک می کند *
* سبب کاهش فشار خون می شود *
طرز تهیه آلو بخارا در منزل
آلوهایی رو که برای خشک کردن انتخاب می کنید بهتره که گوشتی و شیرین باشه
آلوها رو بعد از شستن و چیدن دم هاشون کنار میذاریم.
یک قابلمه متناسب با اندازه آلوها برداشته و با مقدار مناسب آب میذاریم جوش بیاد، ۲ قاشق روغن هم بهش اضافه می کنیم.
اگر بافت آلوها نرمه بعد از جوش آمدن آب آلوها رو داخل قابلمه ریخته و زیر گاز رو خاموش می کنیم اما اگر بافت آلو سالم و
له شده نیست اجازه میدیم آلوها ی جوش بخوره و بعد از روی حرارت برمیداریم.
بعد از اینکه کمی از حرارت افتاد، میبینین که پوست آلوها جمع شده حالا به راحتی میتونین پوست آلوها رو جدا کنین و
در سینی یا آبکش بچینین و روش به دلخواه کمی نمک یا شکر بپاشین و اجازه بدین جلوی آفتاب خشک بشه.
دقت کنین که اگر ۲ روز میخواین جلوی آفتاب باشه روز دوم آلوها رو پشت و رو کنین و اگر آفتاب خیلی تیزه این زمان رو کمتر کنین در
غیر این صورت تمام بافت آلو خشک میشه و تقریبن هسته های آلو فقط میمونه !
اگر تو آپارتمان زندگی می کنین و فضای کافی برای استفاده از آفتاب ندارین میتونین آلوها رو جلوی باد پنکه خشک کنین.
آلو خشک از آلوهایی تهیه می شود که از نظر سفتی گوشت و میزان قند موجود در آن متفاوت است.
آلوی تازه را در مقابل نور خورشید یا در کوره ها خشک می کنند. برخلاف آلوی تازه، آلوی خشک حاوی آب اندکی است و
از این رو انرژی (قندها) و مواد مغذی (مواد معدنی و ویتامین ها) آن بیشتر است.
آلو خشک چیست
- ۹۷/۰۷/۰۵