مضرات مصرف زیاد کاسنی خواص گیاهان دارویی

کاسنی خواص ,کاسنی خواص گیاهان دارویی,کاسنی خواص,کاسنی خواص دارویی,کاسنی خواص عرق,خواص کاسنی و شاتره,خواص کاسنی در بارداری,خواص کاسنی,خواص کاسنی تلخ,خواص کاسنی برای پوست صورت,خواص عرق کاسنی برای پوست,خواص عرق کاسنی و شاتره,خواص عرق کاسنی برای مردان,خواص عرق کاسنی در بارداری,خواص عرق کاسنی در دوران بارداری,خواص عرق کاسنی چیست ,خواص عرق کاسنی قبل از بارداری,خواص عرق کاسنی و شاتره برای پوست,خواص عرق کاسنی برای زنان باردار,خواص کاسنی و شاتره,خواص کاسنی و شاتره برای پوست,خواص ترکیب کاسنی و شاتره,خواص عرقیات کاسنی و شاتره,خواص کاسنی شاتره,خواص مخلوط عرق کاسنی و شاتره,خواص ترکیب عرق کاسنی و شاتره,خواص مخلوط کاسنی و شاتره,خواص کاسنی در بارداری,خواص کاسنی در دوران بارداری,خاصیت کاسنی در بارداری,خواص کاسنی بارداری,خواص کاسنی برای بارداری,خواص کاسنی در دوران بارداری,خواص عرق کاسنی در بارداری,خواص عرق کاسنی,خواص کاسنی در بارداری,خواص درمانی کاسنی,خواص برگ کاسنی,خواص دارویی عرق کاسنی,خواص دمنوش کاسنی,خواص جوشانده کاسنی,خواص ریشه کاسنی,خواص گیاه کاسنی,خواص کاسنی تلخ,خواص عرق کاسنی تلخ,خواص عرق کاسنی برای پوست صورت,فواید عرق کاسنی برای پوست صورت,فواید کاسنی برای پوست صورت,خاصیت کاسنی برای پوست صورت

کاسنی خواص , کاسنی خواص گیاهان دارویی , کاسنی خواص , کاسنی خواص دارویی

در این مطلب از سایت جسارت به مضرات مصرف زیاد کاسنی خواص گیاهان دارویی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

کاسنی یکی از گیاهان دارویی موثر است که در انواع مختلف در طبیعت وجود داشته و همه اجزای آن خواصی بسیار مفید برای بدن دارد، البته اگر به‌ اعتدال مصرف شود. کاسنی و عرق کاسنی، از دیرباز در میان ایرانیان جایگاه و منزلتی خاص داشته و همه مادربزرگ‌ها، در میان تمام شیشه‌های عطر و ادویه در مطبخ خانه‌هایشان، یک قرابه کوچک، عرق کاسنی را در کنار شاتره، گل گاوزبان، نعناع و … نگه‌داری می‌کردند.

کاسنی خواص

کاسنی از جمله گیاهانی است که مصرف آن به سلامت شما کمک می‌کند. عرق این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می‌کند. کاسنی  گیاه دارویی کاسنی، گیاهی با گل‌های آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد می‌کند و در هوای مرطوب نیز رشد آن دوچندان می‌شود.  حمید رضا عبدوس، کارشناس گیاهان دارویی درباره‌ی خواص کاسنی می‌گوید: تمامی قسمت‌های کاسنی اعم از ریشه و برگ مصرف دارویی دارند و مصرف دَم کرده برگ و یا ریشه کاسنی به مقدار یک فنجان قبل از هر وعده غذایی اثر تقویتی بر معده داشته و اشتها را زیاد می‌کند. 

عطاران و صاحب‌نظران در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی، عرق کاسنی را سرد می‌دانند که از جمله فواید عرق کاسنی در از بین بردن حرارت و التهاب بدن، احساس رخوت و سستی، رنگ پریدگی و زردی چهره و خصوصاً تنبلی کبد است و اگر با دقت و مستمر استفاده شود، تاثیراتش قابل مشاهده است.

کاسنی خواص گیاهان دارویی

وی افزود: برگ تازه کاسنی حاوی ویتامین «ث» فراوان بوده و از این رو مصرف آن التهابات لثه را که ناشی از کمبود این ویتامین است، بهبود می‌بخشد. برای بهبودی لثه تحلیل رفته، مالیدن عصاره گیاه با استعمال خارجی بر روی لثه توصیه شده است. این کارشناس گیاهان دارویی یادآور شد: شربت تهیه شده از جوشانده ریشه کاسنی برای سرفه های خشک و مقاوم با خلط غلیظ توصیه می‌شود. وی افزود: کارشناسان عَرَق کاسنی را در تصفیه خون موثر دانسته و نوشیدن یک فنجان در یک لیوان آب سرد صبح و شب موثر می‌دانند.  عبدوس همچنین با اشاره به دیگر خواص عَرَق این گیاه دارویی تاکید کرد: بهره گیری از عَرَق کاسنی برای طراوت و شادابی پوست و رهایی از جوش صورت نیز موثر است.

در ایران، از گذشته دور تاکنون از فواید عرق کاسنی آگاهی داشتند و قسمت‌های مختلف گیاه کاسنی و عرق آن را به عنوان تصفیه کننده خون و شستشو دهنده کبد، استفاده می‌کردند، کاسنی در دو نوع صحرایی یا وحشی و کاسنی کشت شده توسط کشاورزان، وجود دارد که نوع وحشی آن در اوایل بهار در کنار جویبار یا در میان سبزه زار می‌روید.

کاسنی خواص

  زیاده‌روی نکنید یک متخصص گیاهان دارویی در دانشکده داروسازی زنجان با بیان این که مصرف بلندمدت فرآورده‌های کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه می‌شود، گفت: مصرف طولانی مدت فرآورده‌های کاسنی علاوه بر آنچه گفته شد، موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می‌شود. دکتر علیرضا یزدی‌نژاد با بیان این مطلب، اظهار کرد: با توجه به این که مصرف فرآورده‌های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف آن در دوران بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند. وی، افزایش اشتها را از جمله خواص این گیاه دارویی عنوان کرد و افزود: مصرف این گیاه دارویی همچنین موجب کاهش کلسترول و LDL می‌شود. یزدی‌نژاد با اشاره به این که بر اساس طب سنتی، گیاه کاسنی دارای خواص تب‌بر می‌باشد، ادامه داد: اندام هوایی این گیاه مانند برگ و ساقه آن، برای هضم غذا مفید است. 

از دیگر فواید عرق کاسنی این است که ملین و ادرارآور خوبی بوده و با خروج سموم از بدن التهاب بدن، تب‌های صفراوی، یرقان و زردی ناشی از گرمی را رفع، کیسه صفرا، کلیه و مثانه را از سنگ پاک، التهاب معده را برطرف، اسید کلریدریک معده را تحریک و اشتها را زیاد می‌کند. هرچه این عرق تلخ تر باشد فواید عرق کاسنی بیشتر است و در التیام امراض کبدی موثرتر است.

کاسنی خواص دارویی

وی با اشاره به این که این گیاه در حاشیه جاده‌ها نیز به وفور یافت می‌شود، گفت: بر اساس مطالب مندرج در کتب پزشکی قدیمی، این گیاه همراه مسافران بوده و در بسیاری مواقع نیز برای درمان گرمازدگی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. یزدی‌نژاد با اشاره به استفاده از اندام‌های هوایی این گیاه در کشورمان، خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپایی از ریشه و ساقه‌های جوان این گیاه به عنوان دم‌نوش بدون کافئین استفاده می‌شود و در بسیاری از موارد حتی جایگزین قهوه و کاکائو می‌شود.  این متخصص گیاهان دارویی دانشکده داروسازی زنجان افزود: با وجود اینکه دم‌نوش بدون کافئین این گیاه دارویی در کشورهای اروپایی بسیار مورد مصرف قرار می‌گیرد، ولی در کشور ما چندان مورد استفاده نیست.

علاوه بر فواید عرق کاسنی، این ماده مضراتی نیز دارد. مصرف بلندمدت فرآورده‌های کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه می‌شود، علاوه بر این مصرف طولانی مدت فرآورده‌های کاسنی موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می‌شود. با توجه به این که مصرف فرآورده های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف عرق کاسنی در بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند.

کاسنی خواص عرق

 کاسنی در طب سنتی ابن‌سینا، پزشک بزرگ مسلمان در مورد گیاه کاسنی و خواص آن گفته است: کاسنی بازکننده است و سموم کبد را دفع می‌کند. کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری مۆثر است. مالیدن آب کاسنی به محل‌های خارش بدن بسیار مفید است. غرغره آب کاسنی گلودرد و تورم مفصلی را از بین می‌برد. اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است. ریشه کاسنی در باز کردن و روان شدن اخلاط بسیار مۆثر است. ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک می‌کند و بهترین تصفیه‌کننده خون است. ریشه کاسنی در از بین بردن ورم احشا خیلی مۆثر است. ریشه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است. ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل و یرقان مفید است و مشکلات صفراوی را بر طرف می‌کند. کاسنی در ازدیاد نطفه موثر است و انسان را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه می‌دارد و توان و نیروهای بدنی را تجدید می‌کند. این گیاه در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است. قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط می‌کند. کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا می‌دارد و برگ آن دارای مقداری ویتامین C است لذا در حفظ جوانی مۆثر است.

کاسنی خواص