طرز تهیه خورش غوره خوشمزه
برای طرز تهیه خورش غوره خوشمزه مرغ را تکه تکه کرده و سرخ می کنیم. سپس با کمی آب و پیاز آنها را می پزیم. غوره ها را با فشار دادن بین دو انگشت می شکنیم تا هسته غوره خارج شود ( اگر غوره ها بدون هسته بود، باز هم آنها را می شکنیم ). سپس پیاز را خلال کرده و در روغن سرخ می کنیم. قبل از اینکه پیاز کاملا سرخ شود، غوره را به آن اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم. غوره و پیاز سرخ شده را روی مرغ پخته می ریزیم.
بعد مقداری آبغوره به مرغ اضافه می کنیم. بادنجان ها را سرخ می کنیم و روی مرغ می چینیم. سپس نمک ، فلفل و دارچین را به خورش اضافه می کنیم و بعد از اینکه یک جوش زد، آن را از روی حرارت برمی داریم. در صورت دلخواه می توانیم کمی رب گوجه فرنگی نیز به این خورش اضافه کنیم. غذا آماده سرو است.
به جای مرغ می توانید از گوشت گوسفند ( یک کیلو با استخوان و بدون چربی ) استفاده کنید. بنابراین اگر خواستید خورش مسمای غوره را با گوشت گوسفند تهیه کنید، گوشت را تکه تکه کرده و کمی با روغن سرخ کنید. بعد با سه لیوان آب آن را بپزید. بقیه کار مثل روش پخت بالاست.
ولی در نواحی شمال کشور، معمولاً غوره مسما را با جوجه های کوچک که به اصطلاح جوجه کبابی می گویند، تهیه می کنند که بسیار خوشمزه است.
امیدواریم با تهیه این غذای خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
طـرز تـهـیـه
- تکههای مرغ را با ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا در تابهای با دیوارههای بلند خوب سرخ کنید.
- بعد از سرخ شدن، تکههای مرغ را از تابه بردارید و پیازی که نگینی خرد کردهاید را در روغن تفت دهید.
- پس از طلایی شدن پیازها، نمک و زردچوبه و تکههای مرغ را به آنها اضافه کنید و روی تمام مواد، یک تا ۲ فنجان آب بریزید. بگذارید غذا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند.
- در این فاصله، بادمجانها را به دو نیم تقسیم و در ۴ قاشق غذاخوری روغن باقیمانده، سرخ کنید و کنار بگذارید.
- بعد از این که مطمئن شدید تکههای مرغ تقریباً پختهاند، زعفران آبکرده، گوجهفرنگیهای خرد شده، بادمجانها و غوره را به آن بیفزایید. بعد از ۱۰ دقیقه، خورش مسما بادمجان آماده خواهد بود.
-
- مسما بادمجان از غذاهای شمالی است که در تهیه آن از گوشت مرغ استفاده میشود. این غذا معمولاً با قیمه بادمجان و حتی خورش بادمجان یکی در نظر گرفته میشود در حالی که در قیمه بادمجان، به جای سیبزمینی سرخشده، بادمجان سرخشده گذاشته میشود و خورش بادمجان نیز فقط از گوشت خورشی و بادمجان تشکیل شده است و بادمجانها مدتی در خورش حرارت میبیند و میپزند اما مسما بادمجان، خورشی است که در آن گوشت مرغ سرخشده و بادمجان سرخشده و گوجهفرنگی به عنوان سبزی وجود دارد.
- چاشنی مسما بادمجان فقط غوره است و هر چه غورهها درشتتر باشند، بهتر است. از افزودن سرکه و آبلیمو به این غذا خودداری کنید زیرا طعم مناسبی به آن نمیدهد.
خورش غوره
- ۹۶/۰۱/۰۹