خواص و فواید گل زنبق
خواص و فواید گل زنبق
بهتر است بدانید که زنبق یا سوسن آسمانگون، به یونانی آیریس، نام یک سرده با ۳۰۰–۲۵۰ گونه است. اغلب در خاکهای خنثی یا قلیایی و سبک و قابل نفوذ رشد می نماید. در واقع گل آذین زنبق اغلب گرزن یک سویه یا سنبله و یا خوشهای است. برگها غالبا منتهی به غلاف میباشد. تکثیر زنبق اغلب با استفاده از ریزوم صورت می پذیرد.
بدنیست بدانید که در اساطیر زرتشتی این گل ویژه امشاسپند اَمُرتات (امرداد) است. در واقع یونانیان باستان، زنبق را در کنار مزار مردگان میکاشتند و نقشهایی از آن را روی سنگ قبر تازه گذشتگان خود ترسیم میکردند. لازم به ذکر است که پادشاهان یونانی با اشکالی از گلهای زیبای زنبق تاج خود را زینت بخشیده و شاخههای بریده آن را به یکدیگر اهدا می کردند.
بهتر است بدانید که زنبق
گیاهی است چند ساله و دارای ساقه راست به ارتفاع ۳۰ تا ۷۰ سانتی متر که
معمولا به علت گل های زیبایی که دارد، در باغچه ها کاشته می شود و از طریق
ریزوم خزنده و ضخیم خود نیز که به رنگ سفید و بوی بنفشه دارد، تکثیر پیدا
می کند. گل های درشت، سفید رنگ، معطر با وضع منفرد یا دوتایی در انتهای
ساقه قرار دارد.
خواص دارویی: د رواقع ریزوم تازه زنبق به مقدار کم اثر مدر، خلط آور و دفع کرم پیدا می کند. البته مقادیر زیاد آن مسهل قوی و قی آور است، به طوری که موجبات تحریک دستگاه هضم، و دردهای شدید روده می گردد. البته گرد ریزوم زنبق به طور محسوس اثر درمانی کمتری ظاهر می کند، معهذا از آن نیز در رفع آسم، سیاه سرفه، نزله مزمن ریه و غیره نتایج خوبی به دست آمده اسو مفید بوده است.
البته باید گفت که گرد خشک ریزوم آن نیز عطرآور است و ترشحات آب دهان را افزایش می دهد.گفتنی است که ضماد گرم برگ های تازه زنبق نیز جهت رفع تومورها و خستگی ها مؤثر و نافع است .محل رویش این گیاه در نواحی شمال ایران، گرگان، قزوین، کرمان و لرستان می باشد.
منبع:aftabir.com
منبع:
fa.wikipedia.org
زنبق
- ۹۵/۰۳/۰۹