ویروس زیکا تا چه حد خطرناک است؟
ویروس زیکا تا چه حد خطرناک است؟
ویروس زیکا,ویروس زیکا چیست,ویروس زیکا در ایران,ویروس زیکا در استرالیا
به گزارش بی اس ام اس پشههای آئدس آلوده در نواحی حارهای، ویروسی بنام زیکا را از طریق گزیدن به افراد منتقل میکنند. آنها این عمل را بیشتر در هنگام صبح و یا غروب انجام میدهند و نکته قابل توجه اینجاست که تاکنون هیچ واکسنی برای این بیماری وجود ندارد. البته این بیماری بطور معمولی، تا حدی ملایم و خفیف است و نیاز به درمان خاصی ندارد. مبتلایان باید استراحت کافی داشته باشند، مایعات کافی بنوشند و درد و تب خود را درمان کنند. (درصورت بدتر شدن علائم، فرد باید به پزشک مراجعه کند.)
برخی
نیز میگویند که عامل آن، فعالیتهای بیوتروریستی داعش و همکاری آنها با
صهیونیستهاست. این موضوع هنوز ثابت نشده است. ولی بدلیل اهمیت آن، نباید
احتمالات را دور از نظر داشت. (چون مواردی نیز در فرانسه دیده شده که با توجه به آفریقایی بودن این بیماری آفریقایی و گسترش آن در جهان، باید به گروههایی مثل داعش و صهیونیست جهانی شک داشت.)
مدیر گروه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: «اپیدمی عفونت ویروس زیکا در قاره امریکا در حال انتشار است و دوره کمون بیماری(زمان مواجهه با ویروس تا شروع علائم بالینی)، مشخص نیست؛ اما احتمالاً تا چند روز طول میکشد؛ این بیماری علائمی مشابه با علائم سایر عفونتهای آربوویروسی نظیر تب دانگ و شامل تب، راشهای پوستی، التهاب ملتحمه چشم (کونژکتیویت)، درد عضله و مفاصل، ناخوشی و سردرد دارد که این علائم معمولاً ملایم و خفیف بوده و نهایتا تا یک هفته طول میکشد.»
به گفتهی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، احتمال ورود این ویروس به کشور بسیار کم است و در کشور، نظام مراقبت فعال برای کنترل حشرهی ناقل بیماری ورود دارد. راههای انتقال این بیماری نیز تماس جنسی، تزریق خون آلوده و انتقال از مادر به جنین میباشد و خانمی که در دوران بارداری مبتلا به این بیماری شود، فرزندی به دنیا میآورد که مغز کوچکی دارد و در اصطلاح پزشکی به آن «میکرو سفالی» میگویند.
هنوز
مشخص نیست که این ویروس تا چه حد از مادر به جنین منتقل میشود. اما پس از
به دنیا آمدن نوزاد، میتواند از طریق شیردهی مادر انتقال یابد. برخی
کشورها در آمریکای جنوبی قبلاً به زنان توصیه کرده اند که تا سال 2018
حامله نشوند.
شیوع این ویروس تا سال 2014 فقط در آفریقا،
آسیای جنوب شرقی و جزایر اقیانوس آرام بود و سپس به جزیره ایستر و شیلی
رسید. تا ماه مه از سال 2015 بیشتر از هشتاد و چهار هزار مورد مبتلا به این
ویروس در برزیل ثبت شد.
دانشمندی کانادایی بنام گری کوبینگر از ساخت واکسنی برای این ویروس خبر داد و روز پنجشنبه (9 بهمن) به رویترز گفت: «اولین مرحله از آزمایش این واکسن بر روی انسان اوایل ماه اگوست آغاز میشود و در صورت موفقیتآمیز بودن آن، اجازهی استفاده از این واکسن در ماه اکتبر و یا نوامبر داده خواهد شد. ساخت این واکسن ساده است و میتوان در مدت زمان کوتاهی مقادیر قابل توجهی از آن را تولید کرد.»
منابع:
تابناک
ایران خبر
نمناک
خبرگزاری میزان