خواص مارچوبه سبز چیست و کشت مارچوبه در ایران همراه قیمت
خواص مارچوبه سبز چیست و کشت مارچوبه در ایران همراه قیمت در سایت جسارت
مارچوبه در
ایران ,قیمت مارچوبه در ایران,کاشت مارچوبه در ایران,کشت مارچوبه در
ایران,تولید مارچوبه در ایران,خرید مارچوبه در ایران,محل کشت مارچوبه در
ایران,فروش مارچوبه در ایران,تهیه مارچوبه در ایران,گیاه مارچوبه در
ایران,کشت مارچوبه,کشت مارچوبه در گلخانه,کشت مارچوبه در خوزستان,کشت
مارچوبه در مازندران,کاشت مارچوبه,کاشت مارچوبه,کاشت مارچوبه در گلدان,کاشت
مارچوبه در خانه,روش کشت مارچوبه,کاشت مارچوبه در گلخانه,کاشت مارچوبه
گلخانه ای,کاشت مارچوبه در منزل,کاشت مارچوبه در شمال,طرز کاشت
مارچوبه,طریقه کاشت مارچوبه,روش کاشت مارچوبه در گلدان,کشت مارچوبه در
خانه,روش کاشت مارچوبه,روش کاشت بذر مارچوبه,روش کاشت گیاه مارچوبه
خواص مارچوبه سبز چیست و کشت مارچوبه در ایران همراه قیمت
در این مطلب از سایت جسارت به خواص مارچوبه سبز چیست و کشت مارچوبه در ایران همراه قیمت می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خواص داروئی مارچوبه : از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آنهایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا با سرکه
بخورند . مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است. مارچوبه
سرشار از منیزیم، نیاسین، فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین، سلنیوم، تیامین، روی،
فیبر و ویتامینهای A، B، C و E می باشد. این گیاه منبع بسیار خوبی از
فولات است؛ ۱۰۰ گرم مارچوبه ی تازه حاوی دو گرم فیبر، ۷۵۶ میکروگرم ویتامین
A، ۶/۵ میلی گرم ویتامین C و ۵۲ میکروگرم فولات است.
کشت دادن با
استفاده از تاج ها : شما میتوانید کاشت مارچوبه را با استفاده از کاشت
دانه انجام دهید اما بیشتر باغبانان کار کشت را با استفاده از تاج ها (ریشه
های خفته) انجام میدهند. کشت محصول با استفاده از تاجها، برداشت از گیاه
را نسبت به کشت با دانه یکسال جلوتر میاندازد (دو سال انتظار برای برداشت
به جای سه سال) و همچنین کاشت به وسیله دانه علاوه بر تولید گیاه نر،
ایجاد گیاه ماده هم میکند. گیاهان ماده کمتر از گیاهان نر تولید میشوند و
بیشتر انرژی خود را صرف تولید دانه و ایجاد برگ میکنند در حالیکه گیاهان
نر همه انرژی خود را برای تولید ساقههای خوراکی صرف میکنند (گوجه
های قرمز بعد از گل دادن همان گیاهان ماده هستند). کارشناسان پیشنهاد
میدهند که گیاهان ماده را هر چه زودتر شناسایی کرده و آنها را خارج کنید.
با کشت از طریق تاجها میتوانید فقط گیاهان نر به دست
آورید.
مارچوبه برای رفع خواب
آلودگی صبحگاهی : محققان در یک پژوهش جدید دریافته اند که عصاره ی
مارچوبه حاوی اسیدهای آمینه و مواد معدنی است که می تواند حالت خواب
آلودگی و کسالت را برطرف کند و از سلول های کبدی در برابر مواد سمی محافظت
نماید. مارچوبه در عین حال خاصیت ضد سرطانی، ضد قارچی و ضد التهابی دارد و
ادرار آور نیز می باشد. شرح این پژوهش در مجله ساینس فود منتشر شده است.
مقدار کشت
را با دو جین آغاز کنید : تاجها کمی شبیه به اسپاگتیهای مارپیچی هستند.
فقط تاجهایی را خریداری کنید که سالم هستند و از خرید آنهایی که زنگ زده
یا خشک، قهوه ای رنگ
یا چروک هستند خودداری کنید. حدود دو جین از تاجها ایجاد مارچوبه کافی
برای مصرف سه ماه یک فرد بزرگسال را خواهد کرد. اگر قصد دارید که آنها را
به صورت یخزده درآورده و بعد از آنها استفاده کنید، برای هر فرد بزرگسال
20 تاج کشت دهید.
خواص مارچوبه سبز چیست و کشت مارچوبه در ایران همراه قیمت
مارچوبه و
کاهش وزن : هر ۱۰۰ گرم مارچوبه فقط ۲۰ کیلو کالری انرژی دارد و بدین ترتیب
یک جایگزین بسیار عالی برای میان وعده های پُرکالری است. مارچوبه باعث
افزایش متابولیسم بدن شده و به عنوان یک چربی سوز، به لاغری شما کمک می کند.
انواع
مارچوبه ها : مارتا واشنگتون (Martha Washington) و مری واشنگتون (Mary
Washington) دو گونهی قدیمی از این گیاهان هستند در حالیکه هیبریدهای (دو
رگه) جدیدتر که از دانشگاه راتگرز و از دانشگاه کالیفرنیا گرفته شدهاند
محصول بیشتری میدهند، در برابر بیماریها مقاومتر هستند و میتوانند در
دومین بهار
بعد از کشت، برداشت شوند. باغبانان قسمتهای شمالی میتوانند
هیبریدهای جرسی (Jersey hybrids) را پرورش دهند. همهی انواع گیاهان نر در
دانشگاه راتگرز پرورش داده میشوند. نوع Jersey Knight بیشتر از دیگر
هیبریدهای جرسی، عمر میکند و در مقابل قارچ
فوزاریوم (fusarium) و در برابر زنگزدگی نیز مقاومتر است. هیبرید
‘Jersey Giant’ در مناطق سرد مانند میشیگان از ‘Jersey Knight’ پرمحصولتر
است و نسبت به شرایط پرورشی گوناگون سازگار است و در مقابل بیماری مقاومت
خوبی دارد. هیبریدهایی که از دانشگاه کالیفرنیا (UC) گرفته
میشوند برای آب و هوای خشکتر و گرمتر مناسب هستند. آنها با اشتیاق از
جنوب غرب تا ایالت واشنگتن رشد میکنند هر چند که این مشتقات همگی نر
نیستند. هیبریدهای ‘UC72′ در آب و هوای گرم رشد می کند، ساقههای
خوراکی’UC157’ کمی بنفش رنگ هستند و دارای محصول بیشتری نسبت به نوع ‘UC72’
است.
مارچوبه،
تقویت کننده ی قلب «هوموسیستئین» یک اسیدآمینهی معروف است که باعث
افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عروقی میشود. تجمع این اسیدآمینه در خون
به رگها آسیب میزند به خاطر اینکه باعث تشکیل پلاک آترواسکلروزی میشود.
به همین دلیل لازم است که به هر ترتیبی از تشکیل این ترکیبات مضر جلوگیری
کرد. مارچوبه به دلیل دارا بودن ترکیباتی مانند فولات و ویتامینهای گروه B
میتواند از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کند چون میتواند
میزان هموسیستئین خون را کنترل کند. افزودن این سبزی به غذاهایتان یعنی جذب
بیشتر ویتامین E. باید بدانید که این ویتامین نیز حاوی قدرت
آنتیاکسیدانی بالایی بوده و برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی لازم و
ضروری است. برای مراقبت از قلبتان در کنار غذا مارچوبه نیز میل
کنید.فولات اساسا برای سلامت سیستم قلب و عروق لازم و ضروری است و کمبود
فولات باعث ایجاد خطر حمله ی قلبی و بیماری های قلبی عروقی می شود. برای تسکین و آرامش قلب می توانید از دم کرده ی مارچوبه استفاده کنید.
مکان و خاک
مناسب جهت پرورش : به فکر مکان دایمی و مناسبی باشید: اگر مکان مناسبی برای
پرورش مارچوبه خود انتخاب کنید، این گیاه سال های سال در آنجا رشد خواهد
کرد. فضای مناسب عمودی و افقی برای برگهای سرخس مانند مارچوبه که پس از به
وجود آمدن ساقههای خوراکی رشد می کنند، در نظر بگیرید. اندازهی این
برگها میتواند به 5 فوت برسد بنابراین گیاه مارچوبه را جایی بکارید که
سایهی این برگها مانع از رسیدن آفتاب به گیاهانی که نیاز به نور دارند،
نشود. نور کامل یا نیم سایه: مارچوبه نور کامل را ترجیح میدهد (در
مورد سبزیجات کمی نادر است) اما میتواند کمی هم در سایه قرار بگیرد.
علفهای هرز را خارج کنید: گیاه مارچوبه نمیتواند به خوبی با علفهای هرز
رقابت کند بنابراین قبل از کاشت، همه علفهای هرز را خارج کنید. بستر کشت
را به خوبی با استفاده از کمپوست، برگ ها و یا کاه پوسیده شده، مالچپاشی
کنید. خاک مناسب انتخاب کنید: گیاه مارچوبه بعد از کاشت برای زمان
طولانی با خاک در تماس خواهد بود بنابراین بررسی کنید که قبل از کاشت اولین
تاج، شرایط خاک مناسب و ایدهآل باشد. تست خاک اولین مرحله برای
بررسیکردن است. مارچوبه یک گیاه غنی از مواد مغذی است بنابراین خاک آن
باید از مواد ارگانیک غنی باشد تا به جذب مواد غذایی از طریق ریشه کمک کند.
کمپوست بهترین منبع از مواد ارگانیک برای خاک مارچوبهی شما است.
زهکش مناسب: خاک باید به خوبی زهکش شود که در اینصورت به طور مناسبی
مرطوب میماند ولی هیچ گاه خیس نیست. زهکشی نامناسب موجب پوسیده شدن
ریشهها میشود. خاک لومی شنی با pH 5/6 تا 5/7 بهترین بستر برای گیاه
مارچوبه است.
خواص مارچوبه سبز چیست و کشت مارچوبه در ایران همراه قیمت
مارچوبه برای مقابله با یبوست
: اگر مدتی است که دستگاه گوارشتان تنبل شده است و یبوست گرفتهاید
میتوانید به مارچوبه اعتماد کنید. این سبزی یکی از منابع خوب فیبرهای
غذایی است. مارچوبه حاوی فیبرهای محلول و غیر محلول در آب به نام «پکتین» و
«موسیلاژ» و غیره میباشد که برای مقابله با یبوست بسیار مفیدند. به خاطر
اینکه این فیبرها آب را به خود گرفته و دفع مواد زائد را از طریق رودهها
آسان تر میکنند. در واقع این فیبرها و ترکیبات موجود در ساقهی مارچوبه
تنبلی رودهها را از بین میبرند. اگر دچار یبوست هستید میتوانید با مصرف
مارچوبه بدون ترس از آسیب رساندن به مخاط رودهها با یبوست مقابله کنید.
چگونه
مارچوبه را بکارید : یک شیار ایجاد کنید: هر زمان از بهار که خاک شرایط
مناسب را داشت یک شیار با 26 سانتیمتر عمق و با 26 تا 45 سانتیمتر عرض
ایجاد کنید. اگر فضای کافی برای ایجاد بیش از یک شیار را دارید، بین هر
شیار 3 تا 4 فوت فاصله
بگذارید. شیار را با کمپوست و خاک پر کنید: 10 سانتیمتر از کمپوست و یا
کود مناسب را داخل شیار بریزید. 5 سانتیمتر از خاک را بردارید و آن را با
کمپوست مخلوط کنید سپس به آن مواد غذایی آلی (bone meal) اضافه کنید(450
گرم برای هر 20 فوت مربع). فسفر درون کود عالی، استحکام ریشهها را افزایش
میدهد. 1 اینچ
(2.5 سانتیمتر) دیگر از خاک را درون شیار ریخته و مخلوط کنید. در این
زمان شیار باید حدود 15 سانتیمتر عمق داشته باشد. تپه خاک ایجاد کنید:
تاجها را با فاصلهی 45 سانتیمتر از یکدیگر داخل شیار قرار دهید. اطراف
تاجها را با خاک نرم بپوشانید (همان روشی که برای بوته رز انجام میدهید)
به طوری که هوادهی در ریشهها و روی این خاک صورت بگیرد. زمانیکه همهی
تاجها درون شیار قرار گرفتند روی آنها را با 2 تا 3 اینچ (5 تا 7.5
سانتیمتر) کمپوست یا کود مناسب بپوشانید. خاک را به آرامی فشار دهید و
شیار را آبیاری کنید. باقیماندهی خاک را کنار بگذارید تا هر زمان که
ساقهها شروع به رشد کردند برای پرکردن اطراف آنها از آن استفاده
کنید. خاک بیشتری اضافه کنید: پس از 2 تا 3 هفته که مشاهده
میکنید سرشاخه ها شروع به رشد میکنند، حدود یک اینچ از خاکی را که نگه
داشته بودید اطراف ساقههای نورسته بریزید. اضافه کردن خاک را به ساقههای
در حال رشد تقریبا هر هفته یا بیشتر ادامه دهید تا شیار دوباره پر شود.
آبیاری کنید و منتظر بمانید: اطمینان پیدا کنید که مارچوبهی شما در
طول اولین بهار و تابستان خود دچار خشکی و کمآبی نمیشود. در این زمان که مادر طبیعت
آن را آبیاری نمیکند شما به آن آب دهید. هیچ ساقهی خوراکی را در طول سال
اول برداشت نکنید. به گیاه مارچوبه مانند یک ازدواج نگاه کنید! یک
سرسپردگی طولانی مدت که فقط با گذشت زمان بهتر میشود.
سم زدایی
بدن با مارچوبه : نسبت پتاسیم به سدیم موجود در مارچوبه ۲۷۰ به ۳ است. این
میزان بالای پتاسیم به افزایش میزان ادرار کمک میکند. علاوه بر این
مارچوبه حاوی ترکیبی به نام «آسپاراژین» است که خواص دیورتیک دارد یعنی حجم
ادرار را بیشتر کرده و نیز به دفع سموم از کلیهها کمک میکند. مارچوبه
به دلیل دارا بودن ترکیباتی مانند فولات و ویتامینهای گروه B میتواند از
ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کند چون میتواند میزان
هموسیستئین خون را کنترل کند
تکنیک های
هوشمندانه : اضافه کردن مالچ را ادامه دهید: 1 سانتیمتر کمپوست در فصل
بهار روی خاک بریزید و این کار را در پاییز هم تکرار کنید. فراموش
نکنید که بستر خاک عاری از علف های هرز باشد اما خاک را شخم نزنید زیرا
ممکن است که موجب آسیب به ریشهها شود. یک لایه از برگهای خرد شده یا کاه،
کمک به مرطوب ماندن خاک میکند و موجب از بین رفتن علف های هرز
میشود. اجازه دهید که برگ ها در پاییز دست نخورده بمانند: زمانیکه
رشد ساقه اصلی متوقف میشود، برگهای قیطانی و بلند مارچوبه ظاهر میشوند.
ممکن است این برگها آشنا به نظر برسند. برگهای سرخسی مارچوبه یک گیاه
خانگی مشهور است و یکی از اقوام نزدیک سبزیجات به حساب میآید. این برگها
را جدا نکنید زیرا آنها انرژی لازم برای رشد ساقهی اصلی در سال بعد را
جمع آوری میکنند. اجازه دهید که برگها در فصل پاییز زرد شوند، از بین
بروند و روی سطح خاک را بگیرند تا از بستر خاک در طول زمستان مراقبت
کنند. برگها را در بهار جمع آوری کنید: بیماریها و تخم
حشرات مضر میتوانند زمستان را در برگها سپری کنند. بنابراین برگها را در
فصل بهار قبل از به وجود آمدن گیاه جدید، جمعآوری کنید.
مارچوبه برای مقابله با رسوب کلسترول
: محققان مارچوبه را بین پانزده سبزی حاوی «گلوتاتیون» دستهبندی
کردهاند. گلوتاتیون مولکولی است که به دفع کلسترول مضر کمک میکند.
مارچوبه همچنین حاوی فیبر است که باعث کاهش و جلوگیری از رسوب کلسترول
میشود. به همین دلیل به افرادی که مراقب کلسترول خونشان هستند توصیه
میشود مارچوبه را در برنامهی غذایی خود داشته باشند و از خواص آن
بهرهمند شوند.
برداشت از
گیاه مارچوبه : بعد از گذشت یک سال از کاشت گیاه، شما میتوانید کمی از
ساقههای آن برداشت کنید. پس از دو هفته برداشت را متوقف کنید. در سالهای
بعدی به تدریج برداشت را افزایش دهید. در پنجمین سال شما میتوانید به مدت 8
تا 10 هفته از گیاه مارچوبه خود برداشت انجام دهید و از آن لذت ببرید.
ساقههای خوراکیای را انتخاب کنید که 6 تا 8 اینچ ارتفاع، نیم اینچ یا
بیشتر پهنا و دارای سربرگهای انتهایی کاملا بسته باشند. ساقهها را نزدیک
سطح خاک قطع کنید نه پایینتر از آن. ساقههای مارچوبه را در یخچال
نگهداری کنید. اگر ساقهها را به صورت ایستاده قرار دهید و انتهای بریده
شدهی آنها را به اندازهی یک تا دو اینچ درون آب بگذارید، حدودا یک هفته
تازه میمانند.
خواص مارچوبه سبز چیست و کشت مارچوبه در ایران همراه قیمت
کاهش خطر ابتلا به سرطان
با مصرف مارچوبه : مصرف مارچوبه از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری
میکند. میپرسید چرا؟ به خاطر اینکه حاوی ویتامینهای A،C،E،K، کروم و
مشتقات سیستئین هست که میزان تولید مولکولهای گلوتاتیون را افزایش میدهد.
تمام ویتامینها و ترکیباتی که ذکر شد قدرت آنتیاکسیدانی بالایی دارند.
به همین دلیل هم با مولکولهای سرطانزایی مانند رادیکالهای آزاد یا سموم
بدن مقابله میکنند. مارچوبه همچنین حاوی فلاوونوئیدها به خصوص «روتین»
میباشد که خواص ضدسرطانی بالایی دارند. این سبزی به دلیل خواص
آنتیاکسیدانی بالای ترکیباتش یکی از بهترین انتخابها برای پیشگیری از
ابتلا به سرطان استخوان، سرطان سینه، سرطان کولون، سرطان گلو و سرطان ریه میشود.
آفت
ها و بیماری های گیاه مارچوبه : گونه های جدید در مقابل بیماری های
قارچی: ساقههای خوراکی مارچوبه در محل طبیعی خود بدون پوشش و آسیب پذیر به
نظر میرسند بنابراین ممکن است غافلگیر شوید اگر بفهمید که این گیاهان
خیلی مبتلا به بیماریها و قارچها نمیشوند. زنگزدگی و پوسیدگی با قارچ
فوزاریوم، دو بیماری قارچی هستند که برای پرورش دهندگان مارچوبه ایجاد
دردسر میکنند. گونههای جدید مارچوبه نسبت به این دو بیماری مقاوم هستند و
این خبر خوبی است زیرا تنها
کاری که باید در زمان هجوم این دو بیماری انجام شود این است که دوباره
شروع به کاشت تاجهای جدید در یک منطقه جدید کنید. زنگزدگی به دلیل رطوبت
بیش از حد ایجاد میشود که لکههای تاول مانند نارنجی، زرد و سفید ناشی از
آن میتوانند در هر قسمتی از گیاه ظاهر شوند. قارچ فوزاریوم مانع از رشد
ساقه های خوراکی میشود و میتواند آنها را قهوهای رنگ و غیر قابل خوردن
کند. سوسک ها را از بین ببرید: سوسکهای مارچوبه های
جوان یا بزرگ، از ساقهها تغذیه میکنند. در ساقهها حفره ایجاد میکنند و
باعث پیچ خوردن آنها میشوند. جدا کردن دستی این حشرات معمولا برای کنترل
آنها کافی است. برای حملات جدیتر، از اول بهار تا آخر زمان برداشت، از
ساقهها با پوششهای ردیفی محافظت کنید. سوسکها زمستان را در برگهای پیر
سپری میکنند بنابراین قبل از ظهور ساقههای اصلی آنها را از بین
ببرید.
تنظیم فشار خون
با مارچوبه : مارچوبه ادرار آور است چرا که منبع بسیار خوبی از پتاسیم(۲۰۲
میلی گرم در ۱۰۰ گرم آن) و مقدار کمی سدیم (۲ میلی گرم در ۱۰۰ گرم آن)
است. این خاصیت مُدر بودن مارچوبه به تنظیم فشارخون کمک می کند.
مارچوبه ی
سفید : گیاه مارچوبه همان طور که بیشتر مردم اروپا آن را میشناسند و دوست
دارند، سبز نیست بلکه سفید است. مارچوبهی سفید یک گونهی متفاوت نیست اما
در نتیجهی رنگبری یا تپه کردن خاک در زمان بیرون آمدن ساقهها، آنها از
دریافت نور خورشید و توانایی ساخت سبزینه (کلروفیل) محروم میشوند.
ساقههای مارچوبهی سفید پهنتر است و بسیاری از مردم عقیده دارند که
تردتر و لطیفتر از برادران سبزشان هستند. رات استوت (Ruth Stout)، خشمگین
از پرورشهای بیفایدهی باغبانان، به طور صریح با داشتن مارچوبهی سفید
مخالفت میکند و در کتاب چگونه میوه ها و سبزیجات را با استفاده از روشهای
ارگانیک پرورش دهیم (Rodale Press, 1961)، مینویسد: ” بیایید از ایده
فانتزی تپه کردن خاک (جلوگیری کردن از رسیدن نور به ساقه) درباره گیاه
مارچوبه و سفید کردن آن دست برداریم.” او همچنین
مینویسد: ” استفاده از مارچوبهی سفید برای پرندگان یا بعضی از مردم اروپا
است که تا به حال نور را ندیدهاند. امروزه کارشناسان سلامت به ما هشدار
میدهند که از غذاهای سبز رنگ استفاده کنیم و هر چه رنگ آنها سبزتر باشد
خاصیت آن بیشتر است.